sobota, 19 maja 2018
muffiny truskawkowe -bezglutenowe
Muffiny truskawkowe - sezon truskawek uważam za otwarty :)
Uwielbiam je w połączeniu z ciastami ,muffinami :D
Mało kaloryczne ,słodkie i cudownie wyglądające na cieście ... ;)
To ,że staram się jadać bezglutenowe i bez laktozy desery już pewnie wiecie jeśli dłuższy czas mnie obserwujecie ;)...
Staram się kombinować co jakiś czas coś pysznego i zdrowego ponieważ zależy mi aby moja Rodzinka jadła zdrowe posiłki ...sklepowe wiadomo co zawierają ... !
Ok przechodzimy do sedna :D
Potrzebujesz :
230 gram mąki owsianej (ewentualnie zmielić płatki owsiane w mikserze )
około 15 truskawek
60 gram słodzidła ( u mnie erytrol )
100 ml mleka roślinnego
1 jajko ( lub jedna łyżka siemienia lnianeg lub chia namoczonych w 4 łyżkach gorącej wody)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
wanilia
50 gram oleju kokosowego (możesz użyć innego )
Płatki owsiane zmiksowałam w mikserze ,dodałam pozostałe składniki ( prócz truskawek )
i wymieszałam dokładnie .Dodałam połowę truskawek i zmiksowałam ponownie całość .
Foremki na muffiny wysmarowałam olejem koksowym i wylałam masę do nich ,na wierzch ułożyłam truskawki wcześniej pokrojone na małe kawałeczki .
Zapiekamy około 45 minut w 180 stopniach ;)
To tyle ...
Pycha!
I przede wszystkim wiemy co jemy ;)
Na zdrowie .
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz