wtorek, 30 stycznia 2018

deser -mini tofurniczki orzechowe


Tofu ...
Już dłuższy czas jest w mojej kuchni i myślę,że zostanie na dłużej :)
Pyszne ,szybkie i mega smaczne mini tofurniczki orzechowe na bakaliowym spodzie ...
Przepis :
  szk daktyli
 szk migdałów,
0,5 szkl wiórków kokosowych 
 Wszystko mielimy na najwyższych obrotach na klejąca masę ,którą wykładamy do silikonowych foremek od muffin .Wkładamy na kilka minut do zamrażarki .
.Masa :
Tofu 2 kostki  po 180 g
,puszka mleczka kokosowego( stała część ) 
i4 łyżki roztopionego oleju kokosowego 
,syrop klonowy (dodajemy wedle uznania ) 
3 łyżki masła orzechowego (jeśli uważamy że chcemy bardziej orzechowe to dokładamy   ) i wanilię ...wszystko mielimy na gładką masę i wylewamy do foremek ,wkładamy do lodówki na kilka godzin... ;)
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz