wtorek, 30 stycznia 2018
deser -mini tofurniczki orzechowe
Tofu ...
Już dłuższy czas jest w mojej kuchni i myślę,że zostanie na dłużej :)
Pyszne ,szybkie i mega smaczne mini tofurniczki orzechowe na bakaliowym spodzie ...
Przepis :
szk daktyli
szk migdałów,
0,5 szkl wiórków kokosowych
Wszystko mielimy na najwyższych obrotach na klejąca masę ,którą wykładamy do silikonowych foremek od muffin .Wkładamy na kilka minut do zamrażarki .
.Masa :
Tofu 2 kostki po 180 g
,puszka mleczka kokosowego( stała część )
i4 łyżki roztopionego oleju kokosowego
,syrop klonowy (dodajemy wedle uznania )
3 łyżki masła orzechowego (jeśli uważamy że chcemy bardziej orzechowe to dokładamy ) i wanilię ...wszystko mielimy na gładką masę i wylewamy do foremek ,wkładamy do lodówki na kilka godzin... ;)
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz