Najlepsze jest w nich ,że można je jeść zarówno latem jak i zimą ;)
Lekkie ,ssyte i mega proste w wykonaniu ...
skadniki :
cebula
czosnek
dynia
Ziemniaki
Sól
Pieprz
bazylia świeża
Cebulkę i czosnek drobno kroimy i podsmażamy w garnku na masełku bądź oliwie ...
Po chwili dodajemy pokrojona dynię oraz ziemniaki i zalewamy wodą lub bulionem .Przyprawiamy.
Gotujemy około 20 -30 minut na małym ogniu .Sprawdzamy czy warzywa są już miekkie .Jeśli tak to całość blendujemy ...sprawdzamy smak ... jeśli czegoś Ci brakuje dodaj ...Pysznie smakuje na zimno jak i gorąco .Dekorujemy świeżą bazylią .Polać olejem dyniowym lub innym jaki macie u Siebie .
Można również dodać mięsko ,rybkę albo grzanki :)
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz