wtorek, 6 lutego 2018

pierś zapiekana


Piersi z indyka nadziewane żółtym serem i boczkiem ... :)
Do tego warzywa.Papryka ,szpinak .Ty użyj jakie tylko chcesz .
Podawać można z dodatkową porcją oliwy z oliwek  i ja również posypałam uprażonymi pestkami dyni .

Pierś  wpierw umyj ,osusz i przypraw ...odstaw na około 1 h ( najlepiej na kilka godzin )
Ponacinaj i włóż w nie ser żółty i wędzony boczek .
Wyłóż do naczynia ,w którym będziesz zapiekać,dołóż warzywa ,skrop olejem znów użyj przypraw ale już na warzywka i zapiekaj około 1 h na 180 stopni.

Filet ma to do siebie ,że bardzo szybko się go przyrządza .Jest smaczny ,a mięsko jest miekkie .Za to go uwielbiam .Indyk oraz kurczak są dobrymi źródłami białka oraz zawierają najmniej kalorii spośród wszystkich mięs ! ale staraj się kupować ze sprawdzonego źródła - ja osobiście  kupuję  na ryneczku od gospodarzy ( tak są jeszcze ludzie ,którzy mają swoje gospodarstwa  ,zwierzęta  ,nabiał ,warzywa itp  )
Smacznego .


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz