Dla pizzożerców, ... na spodzie z dyni !
....dla mnie pyszna ,a do tego bez drożdży (nie trzeba czekać aż ciasto wyrośnie ) ;)
SPÓD:
1,5 szklanki upieczonej dyni piżmowej
około 10 czubatych łyżek mąki jaglanej (możesz użyć innej )
kilka łyżek oliwy
szczypta soli
1 jajo
przyprawy (wedle uznania )
Przygotowanie:
....dla mnie pyszna ,a do tego bez drożdży (nie trzeba czekać aż ciasto wyrośnie ) ;)
SPÓD:
1,5 szklanki upieczonej dyni piżmowej
około 10 czubatych łyżek mąki jaglanej (możesz użyć innej )
kilka łyżek oliwy
szczypta soli
1 jajo
przyprawy (wedle uznania )
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 200C
Wystudzaną dynię ugniatam ubijakiem do ziemniaków na gładką masę, dodaj pozostałe składniki i wszystko dokładnie wymieszaj .Jeśli ciasto będzie się kleić do rąk dodaj więcej oliwy bądź mąki .
Rozwałkuj ciasto na papierze do pieczenia posypanego odrobiną mąki,wstadz do rozgrzanego piekarnika. Piecz ok 12 minut.
Na podpieczony spód nałóż sos i dodatki - piecz koło 10 minut Ja ostatnio nałożyłam pesto zamiast sosu i wyszło przepyszne
Dodatki wedle uznania :)
Smacznego .
Wystudzaną dynię ugniatam ubijakiem do ziemniaków na gładką masę, dodaj pozostałe składniki i wszystko dokładnie wymieszaj .Jeśli ciasto będzie się kleić do rąk dodaj więcej oliwy bądź mąki .
Rozwałkuj ciasto na papierze do pieczenia posypanego odrobiną mąki,wstadz do rozgrzanego piekarnika. Piecz ok 12 minut.
Na podpieczony spód nałóż sos i dodatki - piecz koło 10 minut Ja ostatnio nałożyłam pesto zamiast sosu i wyszło przepyszne
Dodatki wedle uznania :)
Smacznego .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz