wtorek, 30 stycznia 2018

deser -mus z dyni




Temat " Dynia"
Od dłuższego czasu króluje u mnie na talerzu i mogę stwierdzić ,że nie szybko się rozstaniemy 😛😉😎😍
Tym razem w formie masy czekoladowej ,słodzona daktylami a najlepsze jest to,że możemy ten deser zjeść z czym tylko chcemy i podane w czym chcemy😉😊
MoŻe to być zapakowane w słoiczek i zabrać ze sobą gdziekolwiek ,podać jako deser w miseczki i przystroić w różne bakalie lub również świetnie spisuje się jako tzw Nutella na gofry lub naleśniki 😎😊😉
Możliwości jest mnóstwo ...👊😉
To co skusisz się??
Tutaj musi zadziałać Twoja wyobraźnia ...
Gwarantuję Ci,że Twoje kubki smakowe oszaleją 😎👊😉
Składniki:
1 szk upieczonej dyni piżmowej
puszka mleka kokosowego (stała część )
4-5 łyżek kakao
1 szk daktyli namoczonych w ciepłej wodzie (ok 1h)
szczypta soli
pół laski wanilii lu ekstrakt
Przygotowanie:
Odcedzamy daktyle. Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę (jeśli nie macie daktyli to możecie je zastąpić miodem lu innym słodem ale jak zauważyliście ja bardzo często korzystam z nich bo nadają niesamowitą gładkość całej konsystencji.
Wykładacie do miseczek i dekorujecie :)
Na zdrowie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz