Temat " Dynia"
Od dłuższego czasu króluje u mnie na talerzu i mogę stwierdzić ,że nie szybko się rozstaniemy
Tym razem w formie masy czekoladowej ,słodzona daktylami a najlepsze jest to,że możemy ten deser zjeść z czym tylko chcemy i podane w czym chcemy
MoŻe to być zapakowane w słoiczek i zabrać ze sobą gdziekolwiek ,podać jako deser w miseczki i przystroić w różne bakalie lub również świetnie spisuje się jako tzw Nutella na gofry lub naleśniki
Możliwości jest mnóstwo ...
To co skusisz się??
Tutaj musi zadziałać Twoja wyobraźnia ...
Gwarantuję Ci,że Twoje kubki smakowe oszaleją
Składniki:
1 szk upieczonej dyni piżmowej
puszka mleka kokosowego (stała część )
4-5 łyżek kakao
1 szk daktyli namoczonych w ciepłej wodzie (ok 1h)
szczypta soli
pół laski wanilii lu ekstrakt
Przygotowanie:
Odcedzamy daktyle. Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę (jeśli nie macie daktyli to możecie je zastąpić miodem lu innym słodem ale jak zauważyliście ja bardzo często korzystam z nich bo nadają niesamowitą gładkość całej konsystencji.
Wykładacie do miseczek i dekorujecie
Na zdrowie





Brak komentarzy:
Prześlij komentarz